KIMIA ACADEMY OF PERSIAN LANGUAGE AND LITERATURE

Kankaash

Monthly Private Screening of Iranian Movies and Film Review


Kankaash is a monthly private screening of Iranian movies. The purpose of reviewing original and well-made Iranian movies is to get a glimpse of the social and cultural issues and dilemmas of daily living that average Iranian confronts in our social life and society.
As a way of getting a better understanding of movie in review, we usually have a cast member of the film present for questioning or help in elucidating a plot or a character.
Evaluating and analyzing a method or some aspect of our social life in an objective, fair and non-judgmental way will provide each of us, of differing opinions and perspectives an opportunity in creating a civil society where the right of each individual is respected and codified.

کنکاش؛ سگ‌کشی

 کنکاش؛ سگ‌کشی

خلاصۀ فیلم:

داستان فیلم در پاییز ۶۷ اتفاق افتاده است. گلرخ کمالی نویسنده ایرانی، پس از پایان جنگ به ایران برمی‌گردد. شوهر او ناصر معاصر است. گلرخ، ناصر را یک سال پیش به ظن ارتباط داشتن با منشی خود، ترک کرده بود. گلرخ، شوهر خود را قربانی یک کلاه‌برداری از طرف شریک شوهرش می‌یابد که سرمایه شرکت را برداشته و به طور غیر قانونی از مرز خارج شده و باقی داستان...

***

گزارش کنکاش:

پس از نمایش فیلم ۱۴۵دقیقه‌ای سگ‌کشی، هوشنگ زیلایی منتقد سینما، ابتدا به بررسی سینمای «روایت و حرکت» پرداخت و با مقایسه ای کوتاه بین سینمای امریکا و اروپا از منظر فرم و روایت، در نهایت سینمای بیضایی را «حدیث نفس» نامید بدین معنی که او هر آنچه را در ضمیر دارد به فیلم تصویر می‌کشد.

زیلایی اعتقاد دارد بیضایی در دو کلمه "غریبه" و "مهر" که عنوان یکی دیگر از فیلم‌های اوست خلاصه می‌شود و گلرخ را یکی از همان غریبه‌های فیلم‌های بیضایی می‌نامد که از ناکجا آبادی درمی‌رسد. وی بر آن است که بیضایی در این فیلم سعی دارد هویت گم شده جامعه ایرانی را کشف نموده به مردم بازگرداند. او گلرخ را تنها تولید کننده و باقی کارکترها را سوداگر می‌نامد.

***

ملاحظه‌ای دیگر:

بهرام بیضایی در مجموع آثارش به "تغییر" امید و به اصلاح جامعه ناسالم ایمان دارد و اعتقاد دارد که امور تغییرپذیر را می‌توان تغییر داد.

اشاره به چندین نشانه:

در این فیلم چه از ابتدا که با آژیر خطر حملۀ هوایی و چه در نمادهای متفاوت به کرات شاهد حضور نیروهای نظامی و شبه نظامی هستیم. کارگردان جامعه را یک جامعه انقلابی-امنیتی معرفی می کند که در آن حریم خصوصی معنا ندارد.

نمادهایی نظیر حجاب و شعارهای روی دیوار و پلان تظاهرات زنان، پوسترها و فضاهای خاکستری وحشت و جنگ به خوبی نمایان‌گر سوءاستفاده از فضای دوران جنگ و تبیین اندیشه‌های رادیکال است تا پیش رفتن به سمت یک استبداد مطلقه دینی.

دوران سازندگی و ساختمان‌های آهنین از دیگر نمادهای جامعه‌ای به سمت توسعه و نوسازی نظام اجتماعی است.

برخورد کردن شخصی ضابطین قضایی با متهمین، رندی(نحوه برخورد و پی‌گیری زندان‌بان) و بی‌مسئولیتی پلیس نسبت به نزاع پیرامون خویش، تنه زدن آشکار به نظام سنتی و نقد آن (دست ندادن گلرخ و زن‌بارگی حاجی بازاری)

فساد سیستماتیک فرهنگی و سیاسی (پول می‌گیرم که ننویسم)

شنود مکالمات و دیگر نمادها از موقعیت‌ها و نشانه‌های سینمایی این فیلم بود.

Event Properties

Event Date 08-25-2018
Event End Date 08-25-2018
Capacity Unlimited
Registered 0
Individual Price Free
We are no longer accepting registration for this event